Det har aldrig tidigare producerats så mycket kunskap, nya metoder, verktyg och utveckling inom samhällsbyggnadssektorn. Forskning och innovation (FoI) pågår just nu inom flera stora initiativ, program och projekt. Projektresultaten ger lösningar på många av sektorns utmaningar vad det gäller ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet och sektorn behöver ta del av resultaten, använda dem och utveckla nya arbetssätt. Visst är du en av dem som vill bygga kompetens för en hållbar samhällsbyggnadssektor?
Bygg kompetens – Resiliens för en värld i förändring
Under mötet den 5 oktober lyfte vi tre projekt som arbetar med motståndskraft, eller resiliens, i den byggda miljön. Resiliens är den långsiktiga förmågan hos ett system att hantera förändringar, motstå störningar och att återhämta sig. I filmen får du ta del av projektens svar på några svåra frågor, får inspiration och ser hur du kan utveckla din egen verksamhet för att klara av ett allt oberäkneligare klimat.
I filmen följer du programmet
Våra arrangörer hälsar välkomna
Camilla Byström, programchef InfraSweden2030, Olle Samuelson, Smart Built Environment och Anneli Kouthoofd, SBUF
Moderator: Camilla Byström, programchef InfraSweden2030
- Klimatförändringars påverkan på säkerhet och funktion hos befintlig och framtida infrastruktur, Ivar Björnsson, Lunds tekniska högskola
-
Bygg översvämningsanpassat, Niklas Blomqvist, NCC
- Stadsträd – Synliggörande grön infrastruktur i stadsplaneringen
Greger Lindeberg, Geografiska informationsbyrån
Vad betyder resultaten för sektorn?
Lars Marklund, Programchef, Mistra InfraMaint
SBUF (Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond), Smart Built Environment och InfraSweden2030 satsar tillsammans på att sprida resultat för att öka kompetensen i sektorn. Det görs som en serie webbinarier för dig som vill utveckla ditt, och din organisations, sätt att arbeta. Det är kostnadsfritt att delta och du får gärna bjuda in dina kollegor. Vi spelar in alla tillfällen och du kan se våra webbinarium som film i efterhand.