IQ Samhällsbyggnad som fungerar som kansli för Smart Built Environment behöver förstärka sitt kansli. Som biträdande programansvarig välkomnas du till en roll där du i nära samarbete med programledare samordnar forsknings- eller innovationsprogram på övergripande nivå gällande bland annat utlysningar, ansökningar, forskningsprojekt, rådgivande och beslutande grupper, ekonomiuppföljning, tids- och resursallokering samt intern och extern kommunikation av forskningsresultat till intressenter och målgrupper. Arbetet sker i nära samverkan med IQ Samhällsbyggnads medlemmar och tillsammans verkar ni för att främja utvecklingsinsatser som kommer till användning inom samhällsbyggnadssektorn.

Du kommer till exempel att:

  • Tillsammans med programansvarig och intressenter utforma strategi och programbeskrivning för forsknings- eller innovationsprogram

  • Tillsammans med programansvarig skapa budget och verksamhetsplaner samt biträda i projektledning av program

  • Kvalitetssäkra projektrapporter samt planera och genomföra interna analyser, underlag och sammanställningar

  • Bereda mötesunderlag och skriva protokoll

  • Genomföra viss omvärldsbevakning, agera nätverkande samt initiera, planera och genomföra seminarier, föreläsningar och mingel

Vi söker dig som:

  • Är utbildad civilingenjör, gärna inom samhällsbyggnad eller energi

  • Har cirka 2-5 års erfarenhet av att självständigt driva projektarbete inom energi- eller samhällsbyggnadsområdet

  • Har kompetens inom områdena samhällsbyggnad, energi, energieffektivisering, digitalisering samt klimat och miljö

  • Har mycket goda kunskaper, i både tal och skrift, i svenska och engelska då du kommer att läsa och granska texter

Det är meriterande om du har erfarenhet av forskning och innovation samt kunskaper om forskningsfinansiering i Sverige. Det är även meriterande om du har arbetat gentemot eller inom myndighet.

Som person söker vi dig som trivs i en roll som kombinerar analytiska och teoretiska arbetsuppgifter med relationsskapande och nätverkande aktiviteter. Du är nyfiken, initiativrik och tycker om att ta dig an nya situationer och utmaningar. Vi ser att du som söker denna tjänst är en person som är strukturerad, ansvarstagande och självgående på så vis att du har god förmåga att själv planera och driva ditt arbete framåt mot uppsatt mål. Du är kommunikativ och uppskattar sociala kontakter och aktiviteter såsom att delta vid mingel och seminarium för att nätverka och scouta möjligheter.

I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Work. Läs mer om tjänsten och hur du ansöker på Academic Works webbplats.

Uppdaterad den