Utlysningen syftar till att stödja demonstration av innovativa lösningar som bidrar till omställning till hållbara resurseffektiva städer med digitalisering och medborgarengagemang som starka drivkrafter för omställningen. Detta innebär bland annat att städer är resurseffektiva, har en energianvändning som är 100% förnybar, är utan nettoutsläpp av växthusgaser, underlättar hållbara livsstilar och att dess invånare upplever en stark social gemenskap.

Viable Cities uppmuntrar särskilt konstellationer att söka som redan etablerat konsortier för innovations- och demonstrationsprojekt på området smarta, hållbara städer. Den 3 och 10 september kommer intresserade konsortier att erbjudas konsultationsmöten med programkontoret inför ansökan.

Har ni banbrytande idéer och intresse för demonstrationsprojekt för smarta och hållbara städer? Varmt välkommen till Viable Cities informationsmöte måndag den 18 juni, klockan 13-14.

Anmäl dig till att delta via webben eller på plats i Stockholm. Det går också att ta del av webbsändning i efterhand på viablecities.com.

Uppdaterad den