Hur får vi till ett ”smart” underhåll av fastigheter och infrastruktur? Hur kan vi hålla dokumentationen uppdaterad mellan överlämningarna i processen? Vilka värden skapar digital förvaltning av byggnader, och vilka krav ska vi i olika instanser ställa?
Välkommen på Bygg kompetens där vi visar exempel på hur vi nyttjar digitala metoder i drift och förvaltning.
Bygg kompetens riktar sig till alla som vill utveckla sin kunskap inom hållbart samhällsbyggande. Vi riktar oss till dig som leder utveckling inom samhällsbyggnad och som vill hålla dig uppdaterad inom området. Du kan till exempel vara företagsledare eller chef med ansvar för utveckling. Du kanske arbetar med plan- och byggfrågor, representerar en byggherre, projektör, installatör eller är verksam i byggskedet eller inom forskning i området.
Program
Moderator: Camilla Byström, programchef InfraSweden2030
iBridge - Digitala och uppkopplade broar för en effektiv och intelligent förvaltning
Gunnar Johansson
Digital adoption och värdeskapande i fastighetsförvaltning
Agnieszka Zalejska Jonsson, Kungliga Tekniska högskolan
BEAst Steg 1 Systematik, kravställning för överlämning drift- o underhållsdokumentation
Marcus Bengtsson, TIKAB
Vad innebär resultaten för samhällsbyggandet?
Sakkunnig från sektorn reflekterar
SBUF (Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond), Smart Built Environment och InfraSweden2030 gör en gemensam satsning för att sprida resultat från aktuella projekt som drivs i sektorn. Många av projekten ska ge lösningar på de utmaningar som samhällsbyggnadssektorn står inför. Det handlar framförallt om ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Det är kostnadsfritt att delta vid webbinarierna, och alla tillfällen spelas in så att det går att se dem som film i efterhand.