Genom projektet Tillämpningsanvisningar BIM skapas en branschpraxis för digitalt informationsutbyte och -lagring i samhällsbyggnadsprocessen, både för fastighets- och anläggningssektorn. Projektet har haft sitt första referensgruppsmöte, och det går fortfarande att anmäla sig som deltagare om du vill vara med och påverka. Anna Martin Bell är projektledare för Tillämpningsanvisningar BIM.

Anna Martin Bell, projektledare

Anna, varför är det viktigt att jag ansluter mig till projektets referensgrupp?
– Det är både ett viktigt och ett roligt sätt att påverka hur samhällsbyggnadssektorn ska arbeta med digital information i praktiken! Referensgruppen består av en stor bredd av organisationer och individer från hela sektorn med olika kompetenser och erfarenheter; både experter och nyfikna ”newcomers” som vill engagera sig i digitalisering. Att vara med i referensgruppen kan vara ett sätt för organisationer att öka både sin digitala kompetens och sitt nätverk samtidigt som man bidrar till branschens utveckling!

Vad hoppas ni få reda på av referensgruppen?
– Projektresultatet ska göra det enklare att arbeta med digital information i vardagen. För att lyckas med det behöver projektet förstå vad branschen behöver så att tillämpningsanvisningarna ger rätt typ av stöd i rätt skede och till rätt roll – det behöver vi referensgruppens hjälp med! Vi träffas digitalt i kortare möten med ungefär en månads mellanrum där referensgruppen får ge input till vägval, prioriteringar och delresultat i projektet. Som deltagare kommer man också bli inbjuden till mer ingående workshops och webbinarier samt att lämna svar på remissrundor.

Vad är nästa steg i projektet?
– Just nu jobbar vi intensivt med att konkretisera projektets mål och leveranser mer i detalj. Vid nästa referensgruppsmöte den 8 mars (kl. 15-16) kommer vi att vilja fånga referensgruppens syn på det. Senare i vår planerar vi en digital workshop för att bearbeta planerna tillsammans med referensgruppen. Det blir spännande, så missa inte chansen att vara med!

Läs mer om projektet och anmäl dig till referensgruppen.

Uppdaterad den