Uppkopplad byggplats är ett testbäddsprojekt som arbetar med digitaliserat byggande. Här genomförs tester inom byggplatsens planerings-, produktions- och försörjningsprocesser. Nu presenteras en rad resultat för dig som vill veta hur digitalisering är drivkraften för ett hållbart samhällsbyggande. Du möter yrkespersoner som genomfört testerna på plats, forskare och experter. Du får olika perspektiv på resultaten och hör vad de kan leda till i nästa steg.

I filmen ”Obruten information och effektiv automation” lyfts erfarenheter och resultat från två testbäddar i projektet. Moderator för mötet är Kajsa Simu.

Obruten information och effektiv automation – resultat från Uppkopplad byggplats

Sömlös försörjningskedja och säker byggplats

Vilka applikationer och system ger en effektiv logistik? Hur kan vi använda digitala tekniker för att minska mängden allvarliga och dödliga olyckor på byggarbetsplatser? Testbädden ”Sömlös försörjningskedja och säker byggplats” har hanterat frågorna med NCC som testbäddsvärd. Under webbinariet har du chansen att få del av svaren. Claes Henschel, NCC och Ahmet Anil Sezer, Linköpings universitet berättar med om vad arbetet med testbädden bidragit till.

Automatisering och smarta sensorsystem för effektivt byggande

Vilken information behöver en robot för att kunna arbeta med automatiserad murläggning? Hur använder vi sensorer för att övervaka och styra torkklimat vid uttorkning av betong? Hur använder vi sensorer och prognosverktyg för att styra åtgärder för att säkerställa betongens hållfasthet i komplexa hus- och anläggningsprojekt? I testbädden ”Automatisering och smarta sensorsystem för effektivt byggande” har Peab och Cementa agerat värdar och arbetat sig igenom en hel del av dessa utmaningar. Du hör Robert Larsson, Cementa och Micael Thunberg, Linköpings universitet berätta om resultat och erfarenheter som man dragit av arbetet.